Kefta tajine – špecialita z púšte

kefta_10Kefta tajine sa pripravuje z jahňacieho mäsa, najčastejšie používaného v moslimských krajinách. Do ½ kg pomletého mäsa pridáme štyri strúčiky najemno pokrájaného alebo treného  cesnaku, jednu kávovú lyžičku mletého kmínu a na jemno posekaný čerstvý koriander. Všetko sa rukami dobre premieša, pridá sa soľ a mäso sa nechá sa na hodinu odležať. Jedlo sa pripravuje v arabskom tradičnom hrnci „tažinec„ z ktorého sa potom aj priamo konzumuje. Je to hlinená nádoba s vrchnákom v tvare špičky. Tento hrniec sa aj s celým obsahom vloží priamo do ohňa.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAkefta_6kefta_7

Do hrnca dáme najemno nakrájanú cibuľu a zľahka ju na masti alebo oleji osmažíme. Pridáme na kocky nakrájané čerstvé paradajky, zľahka podlejeme vodou, pridáme soľ, 1 kávovú lyžičku mletej škorice,1 kávovú kefta_9lyžičku kmínu, 3 až 4 strúčiky treného cesnaku a korenia harissa alebo čili. Zmes varíme až do úplného rozvarenia sa. Z mäsa vytvarujeme malé guľky, veľkosťou pripomínajúce čerešne a vložíme ich do pripravenej omáčky. Všetko znova dohromady povaríme asi ½ hodinu. Hotové jedlo podľa chuti môžeme ešte dosoliť. Ako príloha výborne poslúži kuskus, ryža alebo aj zemiaky.

Akciové letenky

Pridajte komentár

Môžte použiť tieto HTML značky

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  


sikis
sex
porno video
porno
porno izle
dosya yükle
xhamster porno
anal porno
gotten sikis
swinger porno
bakire
dosya upload